Ιατρικά Άρθρα

Διαβάστε ενημερωμένες δημοσιεύσεις και ιατρικά άρθρα από τον Δρ. Παπαδήμα.

Με την καρδιολογική εξέταση ο γιατρός εκτιμά συνολικά τον εξεταζόμενο. Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη εξέταση που πραγματοποιείται σε ένα καρδιολογικό ιατρείο.


triplex-service-image-1200x800.jpg

Με την εξέταση αυτή μπορεί αν μετρηθεί με ακρίβεια το μέγεθος των καρδιακών κοιλοτήτων, το πάχος και κινητικότητα των τοιχωμάτων και η μορφολογία και η κινητικότητα των καρδιακών βαλβίδων.


holter-rythmou-piesis-gallery-image.jpg

Με την συσκευή Holter Ρυθμού καταγράφεται συνεχώς ο καρδιακός ρυθμός που στην συνέχεια αναλύεται για την ανίχνευση αρρυθμιών ή άλλων διαταραχών. Με τη συσκευή Holter Πίεσης καταγράφεται συνεχώς και αναίμακτα η αρτηριακή πίεση του αίματος.


dokimasia-kopwsis-featured-image-1200x800.jpg

Η δοκιμασία κόπωσης αποτελεί μια σχετικά απλή και χρήσιμη μέθοδο για τον έλεγχο της αιμάτωσης του μυοκαρδίου και γενικά της λειτουργίας της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος.Έχει σαν στόχο την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στη διάρκεια σωματικής άσκησης και τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων.


stutikh-dysleitourgia-featured-image-1200x800.jpg

Η εκδήλωση στυτικής δυσλειτουργίας σχετίζεται με αρκετούς από τους παράγοντες κινδύνου για αθηρωμάτωση. Κάποιες από αυτές είναι η αρτηριακή υπέρταση ο σακχαρώδης διαβήτης, η δυσλιπιδαιμία και το κάπνισμα. Ο έλεγχος για την ανάδειξη υποκλινικής στεφανιαίας νόσου σε ασθενείς με προβλήματα στην λειτουργία της στύσης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός.