Ιατρικά Άρθρα

Διαβάστε ενημερωμένες δημοσιεύσεις και ιατρικά άρθρα από τον Δρ. Παπαδήμα.
triplex-service-image-1200x800.jpg

Με την εξέταση αυτή μπορεί αν μετρηθεί με ακρίβεια το μέγεθος των καρδιακών κοιλοτήτων, το πάχος και κινητικότητα των τοιχωμάτων και η μορφολογία και η κινητικότητα των καρδιακών βαλβίδων.Με την καρδιολογική εξέταση ο γιατρός εκτιμά συνολικά τον εξεταζόμενο. Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη εξέταση που πραγματοποιείται σε ένα καρδιολογικό ιατρείο.


dokimasia-kopwsis-featured-image-1200x800.jpg

Η δοκιμασία κόπωσης αποτελεί μια σχετικά απλή και χρήσιμη μέθοδο για τον έλεγχο της αιμάτωσης του μυοκαρδίου και γενικά της λειτουργίας της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος.


holter-rythmou-piesis-gallery-image.jpg

Με την συσκευή Holter Ρυθμού καταγράφεται συνεχώς ο καρδιακός ρυθμός που στην συνέχεια αναλύεται για την ανίχνευση αρρυθμιών ή άλλων διαταραχών. Με τη συσκευή Holter Πίεσης καταγράφεται συνεχώς και αναίμακτα η αρτηριακή πίεση του αίματος.Έχει σαν στόχο την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στη διάρκεια σωματικής άσκησης και τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων.


stutikh-dysleitourgia-featured-image-1200x800.jpg

Η εκδήλωση στυτικής δυσλειτουργίας σχετίζεται με αρκετούς από τους παράγοντες κινδύνου για αθηρωμάτωση. Κάποιες από αυτές είναι η αρτηριακή υπέρταση ο σακχαρώδης διαβήτης, η δυσλιπιδαιμία και το κάπνισμα. Ο έλεγχος για την ανάδειξη υποκλινικής στεφανιαίας νόσου σε ασθενείς με προβλήματα στην λειτουργία της στύσης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός.